Home

Koha e namazit ne austri 2021

KOHET VJETORE: Ora e kiblës 11:47. Kohët e lutjeve në 44 gjuhë Lartesia : 41°00' Veri, Gjeresia : 29°00' Lindje Linja jeshile qe del nga qyteti eshte drejtimi i kiblës. Kendi i Kibles nga Veriu Gjeografik, ne drejtim te akrepave te ores 152 ° | Kendi i Kibles nga Veriu i Busulles, ne drejtim te akrepave te ores 146 ° Ne figuren e busulles, N tregon Veriun gjeografik, shigjeta e kuqe. Shikoni kohet e namazit per te gjitha shtetet, aplikacioni u krijua per myslimanet shqiptar kudo qe jane , falni namazin kudo qe jeni , app mundeson : - Islam shqip - Feja islame shqip - Namazi shqip - Takvim shqip - Feja islame - azan prayer time for kosovo - azan prayer time for albania - azan prayer time for macedonia - Kurani - Ezani per shqiperine , kosoven , maqedonine Per cdo problem.

Maqedonia e veriut qëndron kryqëzimin e dy zonave kryesore klimatike, zona e Mesdheut dhe ajo kontinentale. Periodikisht, thyen ajrin përmes barrierave malore veri dhe jug, shembull është era e ftohtë polin verior.Klima Maqedoni karakterizohet me verë të gjatë dhe të thatë dhe dimër të butë dhe me shi.Pranvera dhe vjeshta nuk janë shumë të dukshme Koha e ardhshme [ Sabahu ] : Takvimi 2019 [PDF] Takvimi është një doracak i cili shërben si mjet i nevojshëm orientues për tregimin e kohës,përkatësisht të datave, ditëve, muajve, vitit, festave fetare, kohëve të namazit etj. për vitin 2019. Shkarko » Koha e agjërimit në Islam Biel/Bienne, Canton of Bern, Zvicra ⮂ ⏲ ⇓ Shafi'i — Medh-hebi Hanefi. 2021-02-18 6 Rexheb, 1442 . Namazi i mëngjesit 05:48. Agimi 07:31. Namazi i drekës 12:44. Namazi i mesditës 15:29. Akshami 17:58. Jaci 19:40. 2021-02-19 7 Rexheb, 1442 . Namazi i mëngjesit 05:47. Agimi 07:29. Namazi i drekës 12:44. Namazi i mesditës 15:31. Akshami 18:00. Jaci 19:42. Kalendari i namazit - Kalendari i faljeve për të gjithë botën. Vaktia e namazit. Mësoni dhe printoni orarin e namazeve dhe kiblen për kurdo dhe kudo që jeni. Zoti thotë: Përmes namazit bëni dua. Dhe Profeti a.s.tha: Namazi është miraxhi i besimtarit

Vaktia e Ramazanit, Prishtinë. 19K likes. Vaktia e Ramazanit per vende te ndryshme te Botes. Nese keni nevoje per Vakti, kerkesat te shkruhen ne Mesazh Falja e Namazit, në Xhaminë e Kokonozit - A2 CNN. Nesër, Fitër Bajrami. Falja e Namazit, në Xhaminë e Kokonozit. Komuniteti Mysliman i Shqipërisë (KMSH) ka njoftuar të gjithë besimtarët myslimanë se dita e parë e Fitër Bajramit është nesër, më 24 maj 2020 Koha ekzakte tani, zona kohore, diferenca ndërmjet orëve, lindja e diellit/perendimi dhe faktet kyqe për Innsbruck, Austri

Kohet e Namazit - Apps on Google Pla

Koha ekzakte tani, zona kohore, diferenca ndërmjet orëve, lindja e diellit/perendimi dhe faktet kyqe për Klagenfurt, Austri Masa të reja në lidhje me Covid-19 nga dita e Hënë më datë 09.11.2020 nga ora 24:00. 08.11.2020. aikn. Lajme. Informacion i rëndësishëm për namazin e Xhumasë . 05.11.2020. aikn. Storjet e fundit . Lajme. Nata e shënuar Lejletul-Regaib. 17.02.2021. aikn. Nata e shënuar Lejletul-Regaib, e cila në gjuhën arabe është shumësi i fjalës ragibe, që do të thotë dëshirë. St. Gallen, Saint Gallen Kohët e Namazit, St. Gallen, Saint Gallen Drejtimi i Kiblës, St. Gallen, Saint Gallen, Switzerlan Koha verore (Central European Summer Time (CEST), UTC +2) fillon Mars 28, 2021. Identifikuesi i zonës kohore IANA për Salzburg është Europe/Vienna. Lexo për Salzburg në Wikipedia. Përcakto Salzburg si vendndodhjen tuaj. Shto në vendodhjet e preferuara

Ezani - Takvimi, Kurani Shqip, Kibla - Apps on Google Pla

 1. Koha ekzakte tani, zona kohore, diferenca ndërmjet orëve, lindja e diellit/perendimi dhe faktet kyqe për Austri. × Time.is. Koha në Austri është . 13:32:59. E hënë, Nëntor 2, 2020, java 45. Dielli: ↑ 06:52 ↓ 16:48 (9h 56m) Më shumë info. Tokyo 21:32; Pekini 20:32; Moska 15:32; Paris 13:32; Londra 12:32; New York City 07:32; Los Angeles 04:32; Zona kohore. Tani Central European.
 2. Takvimi 2020 - Kohët e namazëve. 1 file(s) 177.52 KB. Shkarkoni. Takvimi 2020 - Shkrimet. 1 file(s) 1.08 MB. Shkarkoni. Takvimi 2019 - Pjesa e kohëve të namazit. 1 file(s) 155.87 KB. Shkarkoni. Takvimi 2019 - Pjesa e shkrimeve . 1 file(s) 2.53 MB. Shkarkoni. Takvimi 2018 -Pjesa e shkrimeve. 1 file(s) 1.27 MB. Shkarkoni. Takvimi 2018. 1 file(s) 209.64 KB. Shkarkoni. Takvimi 2017 -Pjesa e.
 3. Nga janari i vitit 2020 lehtësohet punësimi për emigrantët në Gjermani. June 25, 2019. 0. 95. Të premten e ardhshme Këshilli Federal do të trajtojë paketën e migracionit. Në fillim të qershorit ajo kaloi në Bundestag me disa ndryshime të vogla
 4. ‎Takvimi për Kosovë, Shqipëri, Maqedoni dhe Mal të Zi (Ulqin) - Kohët e namazit - Shënime nga takvimi - Lajmërimi për hyrjen e kohës së namazit - Mundësi për lajmërim para kohës - Tregimi për kohën e ardhshme - Punon pa pasur nevojë për qasje në interne
 5. Koha ekzakte tani, zona kohore, diferenca ndërmjet orëve, lindja e diellit/perendimi dhe faktet kyqe për Leoben, Austri
 6. 5 Kohët e Namazit. 21,869 likes · 286 talking about this. 5 Kohët e Namazit - Informacione rreth fesë Islame Fesë të pranuar tek All-llahu Xh.s
 7. Kalendari i namazit për Shqipërinë MUAJI SHKUR

Wallisellen,Kantoni Cyrih, Zvicra :: Myslimani / Feja Islame Kohët e namazit Cancel. Autoplay is paused. You're signed out. Videos you watch may be added to the TV's watch history and influence TV recommendations. To avoid this, cancel and sign in to YouTube on your. Lexoni broshurën Falja e namazit (PDF) Për ata që dëshirojnë ta ribotojnë broshurën formati Corel 12 (CDR) Versioni JPG - me kualitet të lartë (Ana 2) Dëgjoni disa sure të shkurta nga Kur'ani lexon Meshari Rashid Dëgjoni ezanin (inçizuar në aeroportin e Xhides - në Haxh. Merreni këtu programin kompjuterik Takvimi 5 (versioni vlen për qytetet e Maqedonisë) Falja e namazit.

Falja e namazit të Xhumasë - Xhamia HamburgImam i namazit ne video: Zulhajrat FejzullahiInçizoi dhe realizoi haxhi haruniinçizuar me 27.04.2012 ne xhamine sh.. Koha e namazit - Fillon pasi që horizonti të errësohet plotësisht, deri para agimit. Përbërja e namazit - Namazi i natës për nga rekatët është më voluminoz nga të gjitha namazet tjera. Ky namaz përbëhet nga 13 (trembëdhjet) rekate. Nga këto 4 (katër) rekat janë sunnet, 4 (katër) rekat janë farz, 2 (dy) rekat janë sunnet të fundit dhe 3 (tre) rekat janë vaxhib. Kur.

Koha e namazit - Fillon pas perëndimit të diellit deri në errësimin e horizontit. Përbërja e namazit - Namazi i mbrëmjes përbëhet prej 5 (pesë) rekatëve nga të cilet 3 (tre) janë farz dhe 2 (dy) sunnet. Falja e namazit - Si zakonisht fillimisht thirret ezani dhe në këtë kohë pas ezant menjëherë thirret ikameti dhe pas ikametit falen 3 (tre) rekatët farz dhe pas faljes së. toni1104 , 05/17/2020 Njoftimet e crregullta Prej nje update-i ne vitin e kaluar (ose para dy viteve nuk e mbaj ne mend mire) per ta bere te perdorshem per iphon-et e rinje, lajmerimet nuk ka rendesi se si i rregullon ne aplikacion, ato vijne ne kohet e namazit Namazi - është shtylla e dytë e Islamit, obligim i cili i shpallet Muhammedit a.s. gjatë udhëtimit të tij i njohur si Miraxhi.Namazi është obligim për të gjithë myslimanët të cilët jan të aftë psiqikisht dhe fizikisht (për të gjymtit fizikisht namazi është i obliguar por me lehtësime). Obligimi vendimtar i namazit është abdesi, pa marrjen korrekte të abdesit namazi. Kohet e namazit ne gjermani 2020. Kohet e Namazit, Kosovo. 6,438 likes · 27 talking about this. Recommendations and Reviews. Recommended by 1 person. kohet e namazit ne gjermani Kohët e ndaluara të faljes së namazit... Ukbe ibn Amir ka thënë: Janë tre kohë gjatë së cilave Profeti (a.s) na ndaloi nga falja e namazit dhe nga varrosja e.

Kalendari i namazit për të gjitha shtetet e botë

Gazeta Koha Jone - E perditshme e pavarur. Kryemadhi lajmëron 'bombën' të mërkurën në Opinion: Dosjet 184 dhe 339 nuk janë asgjë para saj. Basha poston foton e marrëveshjes me LSI dhe ka një mesazh për shqiptarët Vaktia e Ramazanit, Priština. Gefällt 19.735 Mal · 11 Personen sprechen darüber · 9 waren hier. Vaktia e Ramazanit per vende te ndryshme te Botes. Nese keni nevoje per Vakti, kerkesat te shkruhen ne.. Imsakija per Ramazanin 2020 | 1441, Zvicer. Fitër Bajrami është më 24 Maj 2020, kurse namazi i Bajramit falet 45 min. pas lindjes së diellit Gazeta Koha Jone themeluar si e pavarur me datë 11 Maj 1991. Botues: Nikoll LESI . Adresa e redaksisë: Rruga Sami Frasheri, Pallatet e Aviacionit të Vjetër Nr. 2, TIRAN KUSHTET E NAMAZIT. Namazi është nga ato adhurime, që Allahu i Lartësuar i ka urdhëruar në mënyrë kategorike për çdo mysliman, të shëndoshë mendërisht e që ka arritur moshën e pjekurisë gjinore. Namazi ka gjashtë kushte ( sharte ), të detyrueshme (farz), të cilat duhet të plotësohen para se të hyhet në namaz si dhe.

Kohët e Namazit për muajn Shkurt Të - Qendra Kulturore

 1. Ndalohet kopjimi, riprodhimi, publikimi i paautorizuar qoftë origjinal apo i modifikuar në çfarëdo mënyre, pa lejen paraprake të KOHA-s. Shfrytëzimi i materialeve nga ndonjë faqe interneti a medium tjetër pa lejen e Grupit KOHA, në emër të krejt njësive që e përbëjnë (Koha Ditore, KohaVision, Koha.net, Botimet KOHA, KOHA Print dhe ARTA), është shkelje e drejtave të autorit.
 2. uta para lindjes së diellit. Koha kur dielli fillon të lindë është e ndaluar falja (të falurit e namazit) dhe kjo zgjat.
 3. e tij drejt perëndimit. 3. Namazi i ikindisë - salātul-'asr. Koha e namazit të ikindisë fillon kur dielli lëviz më tutje në drejtim të perëndimit, kohë kjo e njohur si pasdite, por jo shumë vonë. Koha e këtij namazi mbaron shumë përpara perëndimit të diellit, në kohën kur venitet drita e.
 4. Si do të lëviz koha e Ramazanit deri në vitin 2020? 03.07.2015 • 14:22. Linku i lajmit u kopjua. Linku i lajmit u kopjua . Gazetat britanike The Guardian në web-portalin e vet publikuan udhëzues për Ramazanin, me qëllim të njoftimit të opinionit në lidhje me muajin e bekuar të myslimanëve. Në përmbajtjen e artikullit u sqarua rreth urtësive të agjërimit, porosisë dhe.
 5. Koha e namazit të sabahut: fillon me të aguarit e mëngjesit, vazhdon deri para lindjes së diellit. Koha e namazit të drekës: fillon prej kohës kur dielli e kalon zenitin e qiellit, dhe zgjat deri sa hija e çdo sendi (objekti) të rritet sa për një herë aq sa është gjatësia e sendit në pozitën vertikale. Koha e namazit të ikindisë: fillon prej kur hija e një objekti, rritet.
 6. Koha e namazit. Weisse Moschee Aarburg. Xhamia e bardhë Komuniteti musliman shqipëtar qysh ne vitet e herëshme të emigrimit në Zvicër i kan dhëne rëndësinë e duhur praktikimit të jetës fetare në mënyrë shoqërore. Kjo rezultoi në fund me blerjen e ndërtesës për xhami në rrugën Feldstrasse 14, Aarburg. Ideja për pronësim të një objekti për xhami ishte e.
 7. Takvimi Shkarkoni aplikacionin Takvimi per pajisjet Android: Ose aplikacionin Takvimi me shkrime per adhurimet: Takvimi 2020 - Kohët e namazëve 1 file(s) 177.52 KB Shkarkoni Takvimi 2020 - Shkrimet 1 file(s) 1.08 MB Shkarkoni Takvimi 2019 - Pjesa e kohëve të namazit 1 file(s) 155.87 KB Shkarkoni..

5 Kohët e Namazit - Home Faceboo

Koha e namazit të jacisë është deri në gjysëm të natës, ndërsa koha e namazit të sabahut vazhdon të jetë përderisa nuk ka lindur dielli. Ky hadith nuk bie ndesh me hadithet e tjera që tregojnë që fundi i kohës së ikindisë është kur hija të arrijë gjatësinë e dyfishit të objektit apo që fundi i kohës së jacisë është një e treta e natës, sepse hadithi që ne. Koha e namazit. Pesë Shtyllat e Islamit. Shehadeti - Dekalrimi i se nuk ka zot tjetër përveç Allahut, dhe se Muhammedi është i dërguari i tij. Namazi - Të falurit pesë herë në ditë në kohë të caktuara. Agjërimi - Agjërim dhe vetë-kontrolli gjatë muajit të bekuar të Ramazanit; Zeqati - Dhurimi i 2.5% i fitimeve të varfërve dhe nevojëtarve. Haxhi - Pelegrinazhi për në. KOHA - E përditshme informative - KOHA. TË FUNDIT. Ish-deputetët që nuk arritën të rizgjidhen. Kasami: Grafa etnike nuk zgjidh problemet e qytetarëve, por është e rëndësishme për shtet-ndërtim. Gjermania autorizon vaksinën e AstraZeneca për personat mbi 65 vjeç. Italia për shkak të koronavirusit i shtyn zgjedhjet lokale dhe. Koha e syfyrit. Koha për të mbyllur syfyrin (Imsaku) është 1 orë e 30 minuta përpara lindjes së diellit dhe po nga ky moment fillon edhe koha e namazit të sabahut. Mësoni se si llogaritet koha e syfyrit sipas Kuranit dhe haditheve të Profetit Muhammed s.a.v.s. Kalendari i Ramazanit 2020 për Tiranë 2 dhjetor e merkurë 2015 kohet e namazit köln dhe tjerë. Selam alejkum . Vedat Maturidi Hanafi. 1. Dezember 2015 um 07:34. Kohet e namazit ne köln dhe qytetetet tjera. Selam alejkum. Seiten Sonstiges Community Xhamia Shqiptare Köln Beiträge. Deutsch · English (US) · Español · Português (Brasil) · Français (France) Privatsphäre · Nutzungsbedingungen · Werbung · Datenschutzinfo.

Ramazani 2013 ne Maqedoni. Per kohet e ramazanit neper bote kerkoni shtetin apo qytetin tuaj ne kalendar islam 2012 shqip, vaktia e namzit, foto kalendari 2012, koha e namazit 2012 ne tirane, kalendari ramazanit 2012 muj, kalendari per vitin 2012, kalendari islamik për vitin 2013, vaktia e ramzanit 2012, kalendari islamik 2012 ne gjuhen shqipe, kalendari i ramazanit per kosoven, kalendari. AUstri, IEA: Kërkesa globale ditore e naftës në rënie me 8,8 % në 2020 - Balkanweb.com - News24. Fillimi Aplikacion që çdo musliman duhet ta ketë të instaluar. Të Gjitha në një vend: 1. Kohët e namazit për të gjitha vendet -Munësi për selektimin e vendit tuaj (shtetit, qytetit) -Databazë me mbi 300 qytete -Mundësi për aktivizimin e Alarmit(njoftim me zë) në kohët e Ezanit -Drejtimi i kibles 2. Kurani Shqip: -Teksti origjinal në gjuhën arabe, -Transliterim(teksti arab me. Koha e namazit ose takvimi, Kurani Shqip, Kibla dhe shumë gjëra të tjera. by Jaffery. 100+ Thousand Downloads PREMIUM. Est. downloads PREMIUM. Recent d/loads 4.86 702 Rating Medium ranked Ranking 28 Libraries 4.4+ Android version 2/1/21 Last updated 2019 January App age 14.4 MB App size Everyone Content rating FREE Price Google Play Rating history and histogram 654 27 0 6 13 Changelog Feb 1. Lunaçek jep dorëheqje nga posti i Sekretares së Shtetit për Kulturë në Austri. Foto: Alban Bujari / KOHA / Arkiv. Ish-raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian, Ulrike Lunaçek, ka dhënë dorëheqje nga posti i sekretares së Shtetit për Kulturë e Arte në Austri. Lunaçek njoftoi të premten për dorëheqjen për shkak të.

Klikoni këtu për të parë: KALENDARI I RAMAZANIT 2020. Koha e syfyrit. Koha për të mbyllur syfyrin (Imsaku) është 1 orë e 30 minuta përpara lindjes së diellit dhe po nga ky moment fillon edhe koha e namazit të sabahut. Mësoni se si llogaritet koha e syfyrit sipas Kuranit dhe haditheve të Profetit Muhammed s.a.v.s Takvimi 2019 - Pjesa e kohëve të namazit. Ditët dhe netët e mëdha vitin 2019 (1440-1441 h.) Prishtinë, 20 shkurt 2021 Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës mbajti sot mbledhjen e ra Covid-19 ne Austri/Flet mjeku shqiptar. Lidhje Skype me Leke Abduyli - Mjek. Temat më të nxehta të aktualitetit do te jene cdo dite pjese e programit, sikunder nuk do te mungojne nga ana tjetër bisedat me personazhe të dashur të ekranit, stili i jetes të se cilëve merret si nje model qe duhet ndjekur nga shikuesit

Kalimi I kohes së sabahut edhe pse ti I rin shum gati namazit, pro për shkak të ni arsyje që është e arsyetuar me Sherijat sikur shembull:Gjumi apo harresa, sikur rasti kur I ka zënë gjumi një ditë Pejgmaberin (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) dhe Sahabet r.a dhe janë ngrit e kan falur namazin e sabahut pasi qe I ka kaluar koha e saj, dhe pastaj kan pyet sahabet : Cka. Ligjerate nga lenda e fikhut nga hoxhe Gilman Kazaz Kohet e faljes se Namazit. 1. Sabahu (Fexhr) falet në agim, prej kur fillon dallimi mes errësirës së natës dhe dritës së zbehtë të mëngjesit, dhe vazhdon deri para lindjes së diellit. 2. Dreka (Dhuhr) falet pasi që dielli lëviz prej zenitit, deri në atë pozitë kur hija e objektit fiton gjatësinë e objektit. 3. Ikindia ('Asr) falet pas mbarimit të drekës dhe vazhdon deri Gjuha Shqipe Albanian Language Translation Kohet Ne Te Cilat Ndalohet Falja E Namazit Audio Previe

Horoskopi për sot, 15 tetor 2020. Një ditë e nënshtruar dhe e kontrasteve në marrëdhënie. Në frontin e punës, nuk do të keni lajme të mira. Mundohuni të jeni të kujdesshëm nëse planifikoni të filloni një projekt të ri. Ka ardhur koha për të bërë një zgjedhje të rëndësishme në dashuri Neser Fiter Bajrami/ Falja e Namazit ne Xhamine e Kokonozit. Koha të reflektojmë mbi familjen. Ora News Lajme. 1:30. Thaçi nuk mbërriti në Kosovë/ Aeroporti i Prishtinës i mbyllur nga pandemia, Thaçi ndodhet në Austri. Top Channel Albania. 1:34. Dita e të zhdukurve në Kosovë, ndizen 1750 qirinj në qendër të Prishtinës . Ora News Lajme. 1:46. FESTA E VITIT TE RI NE KOSOVE.

VAKTIJA E RAMAZANIT PER AUSTRI : www

 1. Gazetë e përditshme shqiptare, Republika e Kosovës. Gazetë e njerëzve të lirë. Kjo faqe e gazetës Epoka e re www.epokaere.com, kontrollohet dhe menaxhohet nga Epok
 2. → Postuar tek Fikhu, Uncategorized | Lini një koment. GABIMET E NAMAZLIVE. Posted on 7 Gusht, 2016 nga Ad
 3. Kjo faqe kontrollohet dhe menaxhohet nga Kosova Sot. Të gjitha materialet në të, përfshirë fotografitë, janë të mbrojtura me copyright të Kosova Sot dhe për to Kosova Sot mban të drejtat e rezervuara. Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren për qëllime komerciale. Ndalohet kopjimi..
 4. Dokumentet e panjohura të '89-ës/ Djali i kandidatit për president të SHBA-ve debatonte me ambasadorin Pitarka, që s'i jepte vizë për. Feb 1, 2021. Dashnor Kaloçi/ Publikohen disa dokumente të nxjerra nga arkivat sekrete të Ministrisë së Punëve të Jashtme në Tiranë (tashmë të deklasifikuara), të cilat bëjnë..

Moti ne Maqedoninë e Veriut - Parashikimi per 10 dit

KoHa Bauausführungen und Immobilien GmbH. Wir sind als mittelständisches Berliner Bauunternehmen seit 1999 auf dem regionalen sowie bundesweiten Markt tätig und für Bauherren und Investoren, wenn es um die Ausführung anspruchsvoller Bauprojekte geht, der beste Ansprechpartner Pesë kohët e namazit bëjnë katërdhjetë rekate. Nga këto, shtatëmbëdhjetë rekate janë farz, tre rekate janë vaxhib, dhe njëzet rekate janë sunnet, si vijon: 1. Namazi i sabahut(mëngjesit) është katër rekatësh. Së pari falen dy rekate sunnet e pastaj dy rekate farz. Ky sunnet është shumë i fortë. 2. Namazi i ylesë(drekës) ka dhjetë rekate. Së pari falen katër rekate. Kush e ka farz faljen e Namazit? 29 Prill, 2020. Perfitimet tona me kryerjen e Namazit. 29 Prill, 2020. Pse falim namaz? Agjërimi . 8 Dhjetor, 2020. Istigfari i Profetit (a.s) Ebu Hurejre (r.a.), ka transmetuar se e ka dëgjuar të Dërguarin e Allahut (a.s.), të thotë: Për Allahun, unë i 30 Nëntor, 2020. Çfarë është dituria e dobishme. 5 Maj, 2020. Urtësitë e agjërimit. 5.

Televizioni Koha August 23, 2020. August 23, 2020 0 498. Aktori i madh i skenës shqiptare, Mirush Kabashi pak muaj më parë u shfaq në rrjet sociale në gjendje jo të mirë shëndetësore, në karrocë. Me dije asokohe u bë se artisti Kabashi vuan prej më shumë se 2 vitesh nga një sëmundje e rëndë. Panorama Plus ka siguruar Koha është shkak për obligueshmërinë e kryerjes së namazit. Fillimi dhe përfundimi i kohëve të namazit, është përcaktuar nga All-llahu xh.sh.. Në hadithin e transmetuar nga Ibni Abasi dhe Xhabiri r.a. tregohet se Xhibrili Sal-lall-llahu alejhi ve sel-leme për t'ia mësuar Pejgamberit Sal-lall-llahu alejhi ve sel-leme kohët e namazeve i ishte bërë Imam Pejgamberit Sal-lall. Falja e namazit për fillestarë. Këtë animacion mund ta vëndoni në faqen tuaj Autor : Hejthem ibn Muhamed Serhan 14/8/2020 . Praktikat dhe lutjet e përditshme të Profetit (Paqja e Allahut qoftë mbi të!) Shqip. Autor : Dr. Abdullah ibn Hamud el-Foriih 6/6/2020 . Pajisja e Agjëruesit Shqip. Autor : Fehd ibën Jahja El-Ammarij 13/5/2020 . Dashuria Dhe Afërsia Mes Familjes Fisnike Dhe Sahabëve Shqip. Autor : Ali b. Hamed b. Muhamed Et Temimi 21/9/2019 . O djali im.

Ezan do të thotë të njoftosh kur arrin koha e faljeve. Për burrat për pesë kohët e namazit dhe për namazet kaza dhe në namazin e xhumasë, karshi predikusit, këndimi i ezanit është sunnet-i muekked. Ezani këndohet me zë të lartë për t'i njoftuar të tjerët për fillimin e kohës së namazit. Kur këndohet ezani, është mustehab të ngrihen duart te veshët dhe nga një. Periudha promocionale e çmimit dhe internetit është deri në 9 Dhjetor 2020. Kohëzgjatja e Internetit palimit është 60 ditë nga aktivizimi i paketës, me shpejtësi 64kbps. Paketa mund të aktivizohet deri në 3 herë brenda 30 ditëve. Koha fillestare e bisedës është çdo 60 sekonda. Tarifimi i internetit aplikohet për çdo 10 Kb

Takvimi per Kosove 202

faqe private: femijet islam, kuran, mesazhe kuranore, ajete, namazi, falja e namazit, 40 hadithe, lidhje islame, tregime islam Komuniteti Mysliman i Shqipërisë anulon faljen e namazit të premten. Situata e krijuar nga koronavirusi ndërhyn dhe në aktivitetet fetare, pasi KMSH ka shpërndarë një njoftim për marrjen e masave nga myftinitë. Kreu i komunitetit Mysliman të Shqipërisë Bujar Spahiu, ka udhëzuar që kohët e namazit të falen individualisht dhe myftinjtë të ndërmarrin fushata sensibilizuese [ Satellitenposition Satellit Norad.ini News Sender Nur FTA Longitude Declination now Max declination Azimuth Elevation Letzte Aktualisierung; 16.0°E: Eutelsat 16 Tregime Isl@mpress-10.10.2020. Fjalimi juaj është ilaç, kurse veprat tuaja janë sëmundje. Transmetohet se Isai (a.s.), atyre dijetarëve të cilët nuk kishin vepruar sipas diturisë të tyre, u kishte thënë: Lexo më shumë. Islam Redaksia-28.08.2020. Manifestimi i Ashuras sipas Islamit. Falënderimet janë për Allahun e Madhërishëm, Zotin tonë të Cilin e falënderojmë dhe prej. FORMA E NAMAZIT ISTIHARE. I fal dy reqate namaz (si çdo dy reqate të namazit vullnetar), është prej sunetit që në reqatin e parë të lexohet sureja Kafirun pas Fatihas ndërsa në reqatin e dytë sureja Ihlas. Pasi që jep selam në fund të namazit, i ngreh duart me përulësi ndaj Allahut, duke kujtuar madhështinë e Tij, fuqinë, e duke medituar në lutje. Në.

Ata shqetësohen pse ne themi që do fitojmë! 28 Shkurt, 2021 22:27 | 2 Komente Çështja çame e 25 prillit si parodi: Përse Basha nuk e ka vendosur në program?! 28 Shkurt, 2021 19:12 | 19 Komente. Një lexim ndryshe për humbjen e opozitës në 25 prill 28 Shkurt, 2021 09:00 | 4 Komente. Presidenti Biden, thirrje Senatit të miratojë paketën e re të ndihmës financiare për Covid. Që nga 06.07.2020 në ambasadën austriake në Prishtinë zhvillohet punë e kufizuar me palë. Për shkak të pandemisë dhe për tua lehtësuar aplikueseve procedurat për legalizimin e dokumenteve, ambasada aktualisht po ndryshon modalitetet për dorëzimin e aplikacioneve për legalizim. Më shumë informata do të gjeni këtu. Terminet për parashtrimin e kërkesave për pasaporta, çer E Hoxha Postuar ne 26 May 2020,12:10:51 0. Snapshop. Restorante. Markete . Veshje. Farmaci. Elektronikë. Shtëpi. Fëmijë. Kozmetikë. Dhurata. Vetëm se kemi qëndruar pjesën më të madhe të kohës në shtëpi, ose në ballkon nuk do të thotë se nuk është koha për të menduar për trendet e verës. Në momentin që kufizimet do të marrin fund, sandalet janë ato që do të na.

15/06/2020 12:22 Bypass-i i Fierit/ Rama: Mbyllen përfundimisht... 05/01/2019 14:03 Siguri e dobët për energjinë. 11/09/2020 13:17 Meta kryeministër, Berisha president, sa fat... Facebook. Konica.al. Rajonet. Fier. Korce. Gjirokaster. Shkoder. Elbasan. Durres. në Durrës Fillon vaksinimi i të moshuarve +80 vjeç. Kurti jep mesazhin e bashkimit. 577 vjetori i Besëlidhjes së. 2,298,196. Të fundit. Life style 6 minuta më parë Horoskopi për sot, e shtunë 6 shkurt 2021. Aktuale 5 orë më parë Numri i rasteve aktive me koronavirus në Kosovë vazhdon të rritet. Shkencë & Teknologji 5 orë më parë Telefoni i së ardhmes, pa porta ose butona dhe një ekran të lakuar në secilën anë Koha e tranzitit është 24 orë. HUNGARIA: Kalimi transit nëpër Hungari për shtetasit e Republikës se Kosovës tani më është i mundshëm pa leje paraprake të autoriteteve, sipas orareve si më poshtë:- Hyrja ne territorin e Hungarisë lejohet nga ora 00:00 deri në ora 12:00, ndërsa dalja nga ora 10:00 deri 22:00.- Të gjithë. Mirë se vini Qendra Kulturore Shqiptare ADRESA: Schönbrunnerstrasse 175 A1120 Wien Austri E - Libraria Faqja për blerje të Librave Faqja zyrtare Ueb faqja e Qendrës Facebook Qendra Kulturore në Facebook Aktivitetet e Qendrës Të nderuar Anëtarë të Qendrës, Kemi kënqësinë t'ju njoftojmë lidhur me disa nga aktivitetet që kanë filluar tek Qendra jonë, edh

Suedi, ezani lejohet me altoparlant në pesë kohët e namazit. posted on 18/11/2017 at 3:44 pm. 0 Share. Lejohet këndimi i ezanit me altoparlant në pesë kohët e namazit në xhaminë me minare të Shoqatës Kulturore Islame që i përket boshnjakëve në qytetin Karlskrona, në rajonin Blekinge të Suedisë. Personat e ardhur në xhami para xhumasë kanë dëgjuar të përlotur teksa. Pas namazit të xhumasë, në ora 14.oo filloi tribuna e paraparë dhe ligjërata që e mbajti akademik Mustafa Ceriçi. Audienca e pranishme në shtëpinë e kulturës mbeti e befasuar dhe e habitur kur kryetari i sapozgjedhur i Kongresit Botëror Boshnjak Mustafa Ceriç hyri me plis të bardhë në krye duke ecur me plot krenari dhe mburrje, dukej sikur të ishte tamam një shqiptar i. ARS. RUZHDI MUSLIU (1928-2020) 14 Dhjetor, 2020. Maqedoni. Xhamia e re me pamje moderne në Kallnik 26 Nëntor, 2020. Maqedoni. Ka ndërruar jetë imami njohur Hfz. Abdulla Xheladini 15 Nëntor, 2020. Ski në Brezovicë, 1 dite, €10. Ski ne Boge, 3 dite, €119. Ski ne Kolashin 1 dite, €12. Ski në Mavrovë, 2 dite, €39. Kodra e Diellit - Shkup - Tetove, 2 dite, €55. Ski ne Brezovice, 3 dite, 110€. UDHETIME ME GUIDE. Udhëtim ne Stamboll & Cappadocia, 6, 12 Mars, 4 dite, €319. Stamboll me avion, 3 dite, €189 December 12, 2020. Për shkak të thatësirës që ka qenë e pranishme në të gjithë vendin kohët e fundit, sot në Turqi është bërë lutje për shi pas namazit të xhumasë, raporton Anadolu Agency (AA). Hutbeja e titulluar Uji: Burimi i jetës dhe shërimit tonë, e cila bën thirrje për ndërgjegjësimin e përdorimit të ujit, u lexua sot në të gjitha xhamitë e vendit. Pas.

Myslimani / Feja Islame Kohët e namazit :: Biel/Bienne

..për Muajin e Ramazanit ju sjellim recetat tradicionale dhe përbërësit në zbritje Koha e Iftarit, me dashuri, pranë familjes ️ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ Oferta vlenë 24 Prill 2020 Vendi i namazit të xhumasë në fe dhe konkluzioni. 09/03/2018. Namazi i Xhumasë. 17/01/2018. Namazi im. 13/06/2018 0. Sadakaja e fitrit. Sadakaja e fitrit Fitr do të thotë krijim, natyrë, mbyllje e agjërimit, etj. Sadakaja ose lëmosha e fitrit quhet shkurt Ju rikujtojmë se duke përcjellë situatën e pandemisë, që është përhapë nëpër gjithë botën, dhe duke respektuar vendimet shtetërore, për deri sa nuk dihen masat që do të ndërmerren në të ardhmen, nuk mund të caktojmë datën e saktë të fillimit të KAMPIONATIT 2020 në Ligën Shqiptare të Futbollit në Austri

Ambasadori i SHBA-së Kosovë, Philip Kosnett, ka thënë se tani pas certifikimit të rezultatit të zgjedhjeve është koha për t'u krijuar sa më shpejt qeveria.Së bashku me popullin e Kosovës, ne jemi të kënaqur me certifikimin e rezultateve të zgjedhjeve që u mbajtën me 6 tetor 614 Likes, 0 Comments - Telegrafi Sport (@telegrafisport) on Instagram: Ka përfunduar koha e Mesut Ozil në Arsenal Mesfushori është lënë jashtë skuadrës së Arsenali

Kalendari i namazit - Kalendari i faljeve për të gjithë botë

2020 Gjatë pandemisë së koronavirusit e 'prekëm me dorë' çfarë do të thotë impenjim për 'të mbrojtur anëtarin më të ligshtë të familjes sonë'. Tashti është koha për të vijuar ecjen në këtë rrugë, të bashkuar 'në një vëllazërim global', kohë për të përshkuar udhët e reja të ekologjisë së gjithanshme, duke nxitur frymën krijuese dhe nismat e. 12/1/2020. 01.12.2020 - Sektori i ndërtimit përbën rreth 40% të emetimeve të CO2 të ndërlidhur me energji në të gjithë botën, me ndikim gjithnjë ProPay kuleta digjitale . 6/5/2020. ProPay - Kuleta juaj Digjitale nga Banka ProCredit dhe Mastercard® Në vazhdën e digjitalizimit të shërbimeve bankare, për të ju mund Paguaj faturat mujore përmes aplikacionit mobil . 5/4/2020. Nata e Kadrit Nga libri: Agjërimi i Muhamedit (salallahu alejhi ue selem) në Ramazan Autor: Selim el Hilali dhe Ali el Halebi Vlera e saj është madhështore, për atë se kjo natë ka dëshmuar zbritjen e Kuranit, i cili e drejton të kapurin për të në rrugën e krenarisë e nderit, dhe e Atleti Izmir Smajlaj rrëmben medaljen e artë në Austri . 30/01/2021 - 22:23. Shqipëri-Kosovë kampionat të përbashkët, Ponari zbulon kur nis Liga Unike . 28/01/2021 - 18:28. Basketbolli merr dritën jeshile, Ponari për Sport Magazine: Ja kur nis kampionati kombëtar . 28/01/2021 - 17:18. Festimet e gjimnastes amerikane bëhen hit në rrjet . Basketbolli i pezulluar. Zëvendëskryeministri, Bujar Osmani tha se është koha që ora policore dhe mbyllja e bizneseve të zëvendësohet me një kombinim të zgjuar të masave të buta. Reklame Unë mendoj se ora policore duhet të zëvendësohet me masa të buta, tash paraqitet një sfidë për shkak se është muaji i agjërimit dhe është traditë që gjatë darkës njerëzit të mblidhen shumë te njëri.

Para se të shpjegojmë divergjencat e dijetarëve për atë se a lejohet të falet namazi i bajramit në nëpër shtëpi qoftë vetmas apo bashkë me familje, ne e shohim të arsyeshme të shpjegojmë se si e shpjegon medhhebi hanefi çështjen e namazit të bajra- meve dhe se çfarë rregullash kanë përcaktuar dijetarët e këtij medhhebi. Sipas medhhebit hanefi namazi i bajrameve është. Shqipëria po i shton çdo ditë masat ndaj koronavirusit dhe për këtë janë ndërgjegjësuar edhe komunitetet fetare. Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ka njoftuar besimtarët se kohët e namazit nuk do të falen në mënyrë të organizuar, ndrësa bën apel që njerëzit të mos shkojnë në vendet ku ka goditur epidemia

 • Edelsteine Ring.
 • Vorschriften Elektroinstallation in Mietwohnungen.
 • Scottish city name generator.
 • Philippinisches Karambits.
 • Drei Schritt Lesemethode.
 • Vietnam Ferien Tipps.
 • Zaubershows Stuttgart.
 • Schulprojekt Ideen.
 • Network stress test Linux.
 • Mietwohnung Gresten.
 • Schütz Funktion.
 • Vergessen Katzen Schläge.
 • Tanum Rock Art.
 • Mobile LKW Starthilfe 12/24V Test.
 • Prüft das Arbeitsamt die Bewerbungen nach.
 • Mini LED Treiber.
 • Greys Prodigy Apex erfahrungen.
 • Todesanzeigen Furth bei Göttweig.
 • Bezirksregierung Köln Dezernat 47.
 • Bretonische Produkte.
 • 331 StGB.
 • Zuzahlung Krankenhaus und Reha.
 • Erklärung der Menschenrechte 1789.
 • Excel Tage in Jahr und Monat umwandeln.
 • P Konto auflösen TARGOBANK.
 • Pater Vortex.
 • S7 1500 put get beispiel.
 • Vitrine Shabby Chic selber machen.
 • Bloodborne reBuy.
 • GTA 5 alle Missionen überspringen.
 • SIM Nummer Aldi Talk.
 • Samsung Cloud Speicher voll.
 • Tanzverein Oldenburg.
 • Entspannungstrainer Ausbildung Online.
 • Hecate.
 • Jobs in der Bestattungsbranche.
 • Klinker Verblender.
 • Lenovo Vantage Erfahrungen.
 • Thunderbird Umlaute Yahoo.
 • Additive Fertigungsverfahren Übersicht.
 • Wasserstoffperoxid trinken.